By A Website Design

Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Sulaiman, Kuala Terengganu

Print
PDF
26
Aug

Program Pengantarabangsaan Jaringan dan Pertandingan Bola Sepak 2015

Pada 22 hingga 25 Ogos 2015, pasukan bola sepak lelaki SMK Sultan Sulaiman yang diwakili oleh  18 orang pemain dan 6 orang guru pengiring  telah mengadakan satu program perlawanan  persahabatan antarabangsa bersama SSB Garuda Junior di Jakarta, Indonesia. Perlawananan yang berlangsung pada hari Sabtu tersebut telah melakarkan keputusan johan bagi tuan rumah dan SMK Sultan Sulaiman berjaya merangkul tempat kedua.


Bola_SS


Print
PDF
01
Sep

Kejohanan Balapan dan Padang SPTS MSST 2015

Kontinjen dari SMK Sultan Sulaiman iaitu wakil daerah Kuala Terengganu dinobatkan juara keseluruhan pada Kejohanan Balapan dan Padang Majlis Sukan Sekolah (MSS) Terengganu di SMK Nasiruddin Shah, Besut. Kontinjen SMK Sultan Sulaiman mengungguli beberapa acara berjaya merangkul sebanyak 26,082 mata mendahului kontinjen tuan rumah dengan sebanyak 1,177 mata. Tahniah diucapkan kepada atlet-atlet yang berjaya membantu SMK Sultan Sulaiman untuk menjadi johan bagi kejohanan tersebut.

Kontijen SMK Sultan Sulaiman diketuai oleh En.Ismail bin Ali


Print
PDF
06
Aug

Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri 2015

Majlis ini telah diadakan pada 25 Julai yang lalu. Majlis ini diadakan bagi merayakan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang melibatkan seluruh warga sekolah. Walaupun diadakan pada hari Sabtu iaitu hari ganti bersekolah, kemeriahannya tetap terasa dan objektif utamanya telah tercapai iaitu untuk merapatkan hubungan silatuhrahim sesama warga sekolah. Aktiviti ini juga merupakan salah satu dari aktiviti yang disyorkan di dalam Program Rancangan Integrasi Murid Untuk Perpaduan (RIMUP) yang diadakan di sekolah yang bertujuan untuk memupuk perpaduan dalam kalangan warga sekolah khususnya dalam kalangan murid. Penganjuran aktiviti ini juga bagi menepati Aspirasi ke-4 Sistem Pendidikan Malaysia seperti yang dihasratkan di dalam Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia, PPPM (2013-2025) yang memberi penekanan kepada aspek perpaduan dalam kalangan murid. Turut menghadiri majlis ini ialah, para Alumni Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Sulaiman. Antaranya, YB. Dato' Haji Mazlan bin Ngah dan juga mantan pengetua SMKSS, Tn. Haji Zakaria bin Awang.


Print
PDF
06
Jun

Contoh instrumen PT3

Kepada semua warga SS,

Contoh-contoh instrumen bagi ujian bertulis PT3 akhirnya telah dikeluarkan oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia. Guru-guru dan Ibu bapa boleh melayari laman web berikut:

contoh instrumen PT3

Print
PDF
18
Aug

Pameran Schoolwide Enrichment Model (SEM)

Schoolwide Enrichment Model (SEM) atau Model Pengayaan Seluruh Sekolah adalah merupakan satu program khas yang menawarkan satu model permulaan untuk berhadapan dengan pelajar-pelajar yang mempunyai pencapaian tertinggi atau pintar cerdas (gifted and talented) dalam akademik. Salah satu daripada aktiviti SEM adalah untuk mengcungkil kemahiran dan bakat pelajar di dalam pelbagai bidang dengan mengadakan pameran penghasilan pelbagai model untuk keperluan kehidupan manusia. 

Pameran ini telah diadakan di Terengganu Trade Center (TTC), Kuala Terengganu pada 28-30 Julai 2015. Pelajar SMKSS telah mendapat pingat emas bagi pertandingan inovasi dan merangkul naib johan untuk kategori booth berinformasi.

Bersama pengetua setelah dianugerahkan pingat emas dan naib johan booth berinformasi Pesta SEM peringkat Negeri Terengganu 2015

Bersama pengetua setelah dianugerahkan pingat emas dan naib johan booth berinformasi Pesta SEM peringkat Negeri Terengganu 2015

Hubungi Kami

SMK Sultan Sulaiman
20400 Kuala Terengganu
Terengganu Darul Iman

Tel : 09-6175315 / 09-6176221
Faks : 09-6170518

Email : teb3091@yahoo.com.my

Klik untuk Lokasi