By A Website Design

Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Sulaiman, Kuala Terengganu

Print
PDF
06
Jun

Contoh instrumen PT3

Kepada semua warga SS,

Contoh-contoh instrumen bagi ujian bertulis PT3 akhirnya telah dikeluarkan oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia. Guru-guru dan Ibu bapa boleh melayari laman web berikut:

contoh instrumen PT3

Print
PDF
14
Oct

Kunjungan dan Sumbangan Alumni Sulaimanians 53-60

alumni

12 Oktober 2014, Ahad- Warga SMK Sultan Sulaiman bertuah kerana pihak Alumninya sentiasa prihatin dan masih menumpah kasih terhadap sekolah lamanya. Lama masa pelbagai batch Alumni SS tampil melakukan kunjungan ziarah mahabah dalam usaha mereka mengembalikan ikatan kasih antara sekolah lama mereka dengan seluruh warga SS.

Baru-baru ini wakil Alumni SS 53-60 yang diketuai oleh Dato' Nik Abdul Aziz bin Nik Kamil yang juga Mantan Pengarah Urusan Petronas, Prof. Dato' Dr. Megat Burhanuddin dan Haji Haris Hamidon, Mantan Pengetua SMKSS hadir bagi menyampaikan ucapan motivasi kepada semua pelajar SS sempena Perhimpunan Perdana di Dataran Perdana.

Mereka bertiga mengimbau kembali detik-detik manis semasa mereka menuntut di SS suatu ketika dahulu. Selain itu, mereka juga mengharapkan agar semua pelajar memfokuskan kepada pembelajaran di samping memperdalam penguasaan dalam kemahiran insaniah seperti kebolehan berbahasa dalam Bahasa Inggeris dan berusaha mengutuhkan diri dalam berkomunikasi yang bertahap tinggi.

Sempena kunjungan itu juga, Dato' Nik Abdul Aziz Nik Kamil menyampaikan anugerah Tokoh Pelajar kepada dua orang pelajar, iaitu Serena Cheah Ee Sim sebagai Tokoh Pelajar Perempuan dan Mohd Imran Hilmi sebagai Tokoh Pelajar Lelaki 2014. Dua pelajar itu menerima Piala Pusingan, di samping Plak Penghargaan dan sumbangan wang tunai RM500. Piala, Plak tan wang tunai tersebut sumbangan langsung daripada Alumni SS 53-60.

Selain itu, Alumni SS 53-60 juga menyumbangkan peralatan pendingin hawa baharu untuk Galeri Junjung Setanggi. Pihak SS mengucapkan ribuan terima kasih atas sumbangan yang diberikan itu. Semoga sumbangan ini akan memberi manfaat kepada semua warga SS.

Print
PDF
14
Oct

Majlis Graduasi 2014

graduasi2014

11 Oktober 2014, Sabtu- Majlis Graduasi telah diadakan di Dewan Konvensyen Taman Tamaduan Islam, Pulau Wan Man. Majlis ini diadakan sebagai penghargaan atas pencapaian murid tingkatan 5 dan 6 Atas. Serena Cheah Ee Sim dan Nur Eddlin binti Rahmat telah menerima Anugerah Khas Pengetua 2014. Tahniah dan syabas.

Print
PDF
23
Jan

PERTANDINGAN VIDEO PENDEK PROGRAM MYBRAIN15

Makluman kepada semua warga SS,

PERTANDINGAN VIDEO PENDEK PROGRAM MYBRAIN15

Print
PDF
28
Sep

Karnival Bola Jaring 1M1S 2014

pagebolajaring

Karnival Bola Jaring telah diadakan di Padang SMK Sultan Sulaiman pada 23 hingga 24 September 2014. Pelajar-pelajar yang terlibat ialah pelajar dari tingkatan satu, dua dan empat. Karnival ini diadakan bersempena dengan Program 1 Murid 1 Sukan. Diharap karnival ini memberi manfaat kepada semua guru dan pelajar.

Hubungi Kami

SMK Sultan Sulaiman
20400 Kuala Terengganu
Terengganu Darul Iman

Tel : 09-6175315 / 09-6176221
Faks : 09-6170518

Email : teb3091@yahoo.com.my

Klik untuk Lokasi