By A Website Design

Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Sulaiman, Kuala Terengganu

Print
PDF
20
Oct

PROGRAM MINGGU AYUH SEJAHTERA SMKSS

Jabatan Pendidikan Negeri Terengganu telah melancarkan program minggu "Ayuh Sejahtera" yang juga telah mendapat kerjasama daripada Kerajaan Negeri Terengganu. Program ini bertujuan untuk menjauhkan pelajar sekolah daripada najis dadah. Semasa pelancaran majlis itu yang diadakan pada 18 Oktober 2015, Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid, Encik Arman bin Abd. Razak membacakan perutusan daripada Pengarah Pendidikan Negeri Terengganu, manakala Penyelia Blok Bestari SMK Sultan Sulaiman, Encik Radzali bin Mohd membacakan perutusan daripada Menteri Besar Terengganu. Tema program ini ialah "Saya Sejahtera: Memperkasakan Transformasi Pendidikan", akan berlangsung hingga 22 Oktober 2015 (Khamis) ini.

Aktiviti Senamrobik

Aktiviti senamrobik yang diadakan di padang SMKSS

Print
PDF
18
Sep

Lawatan Rasmi Penanda Arasan Kecemerlangan Pendidikan

Lawatan Rasmi Penanda Arasan Kecemerlangan Pendidikan Sekolah-sekolah dalam Kawasan DUN N.4 Pantai Damai, Kuching, Sarawak ke Negeri Terengganu.

Tarikh : 18 September 2016

Hari : Ahad

Masa : 8.30 pagi

Print
PDF
12
Oct

Peperiksaan Pentaksiran Tingkatan 3 (PT3) 2015

PT3 SMKSS 2015

Pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Sulaiman (SMKSS), Kuala Terengganu memulakan peperiksaan dengan menjawab kertas soalan Bahasa Melayu di peperiksaan Pentaksiran Tingkatan 3 (PT3) yang bermula pada hari ini. - Foto Aswadi Alias

Warga SMKSS termasuk guru-guru dan kakitangan mengucapkan kepada semua pelajar tingkatan tiga semoga berjaya menjawab peperiksaan yang bakal diadakan selama tiga hari bermula pada hari ini.

Print
PDF
22
Sep

CyberSafe Video Contest

Tarikh penghantaran telah dilanjutkan sehingga 7 Oktober 2016. Sila klik link Cyber Safe ini untuk maklumat lebih lanjut. Harap maklum.

Print
PDF
10
Sep

Kem Rehat Minda SPM 2016

Kem Rehat Minda SPM telah diadakan pada 7 hingga 9 September 2016 di SMK Sultan Sulaiman. Selama 3 hari pelajar telah diisi dengan pelbagai aktiviti bermanfaat seperti solat berjemaah dan qiamulail, program motivasi, membina istana pasir, ikhtiar hidup dan sesi LDK empayarku. Semoga kem ini memberi pelbagai manfaat kepada semua guru dan pelajar.

Hubungi Kami

SMK Sultan Sulaiman
20400 Kuala Terengganu
Terengganu Darul Iman

Tel : 09-6175315 / 09-6176221
Faks : 09-6170518

Email : teb3091@yahoo.com.my

Klik untuk Lokasi