By A Website Design

Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Sulaiman, Kuala Terengganu

Print
PDF
20
Oct

PROGRAM MINGGU AYUH SEJAHTERA SMKSS

Jabatan Pendidikan Negeri Terengganu telah melancarkan program minggu "Ayuh Sejahtera" yang juga telah mendapat kerjasama daripada Kerajaan Negeri Terengganu. Program ini bertujuan untuk menjauhkan pelajar sekolah daripada najis dadah. Semasa pelancaran majlis itu yang diadakan pada 18 Oktober 2015, Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid, Encik Arman bin Abd. Razak membacakan perutusan daripada Pengarah Pendidikan Negeri Terengganu, manakala Penyelia Blok Bestari SMK Sultan Sulaiman, Encik Radzali bin Mohd membacakan perutusan daripada Menteri Besar Terengganu. Tema program ini ialah "Saya Sejahtera: Memperkasakan Transformasi Pendidikan", akan berlangsung hingga 22 Oktober 2015 (Khamis) ini.

Aktiviti Senamrobik

Aktiviti senamrobik yang diadakan di padang SMKSS

Print
PDF
09
Oct

Kem Siap Minda SPM

Kem Siap Minda SPM Fasa 3 Tahun 2016- Siri 1 telah diadakan pada 8 hingga 10 Oktober 2016 bertempat di Hotel Seri Malaysia, Marang. Kem ini melibatkan kelas 5 Fikrah, 5 Gigih, 5 Harmoni dan 5 Inovatif. Kem ini diadakan sebagai persediaan sebelum menghadapi peperiksaan SPM yang akan bermula tidak lama lagi. Semoga kem ini memberi banyak manfaat kepada semua guru dan pelajar yang terlibat.

Print
PDF
08
Oct

Sambutan Hari Sukan Negara dan Anugerah Kecemerlangan Kokurikulum 2016

Sambutan Hari Sukan Negara 2016 telah diadakan secara serentak di seluruh Malaysia pada hari Sabtu bersamaan dengan 8 Oktober 2016. Tidak ketinggalan SMK Sultan Sulaiman juga telah mengadakan aktiviti senamrobik perdana pada awal pagi dan diteruskan acara dengan Majlis Anugerah Kecemerlangan Kokurikulum pada jam 10.30 pagi. Senarai penerima anugerah khas seperti berikut:


  1. Anugerah Unit Uniform Terbaik: St. John Ambulance
  2. Anugerah Kelab/ Persatuan Terbaik: Persatuan Sains dan Matematik
  3. Anugerah Unit 1 Murid 1 Sukan: Kelab Olahraga
  4. Anugerah Pencapaian Terbaik Sukan Elit: Sukan Ragbi
  5. Anugerah Khas Terbaik Kokurikulum: Pasukan Inovasi
  6. Anugerah Pelajar Terbaik Sukan: Nik Muhammad Luqman bin Nik Omar
  7. Anugerah Pelajar Terbaik Kelab/ Persatuan: Megat Danial Aizat bin Megat Zulkifli
  8. Anugerah Pelajar Terbaik Unit Uniform: Iman Aneesa binti Nik Mohd Farid
  9. Anugerah Guru Penasihat Terbaik: Cg. Wan Maizatul Shima binti Wan Musa 


Print
PDF
12
Oct

Peperiksaan Pentaksiran Tingkatan 3 (PT3) 2015

PT3 SMKSS 2015

Pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Sulaiman (SMKSS), Kuala Terengganu memulakan peperiksaan dengan menjawab kertas soalan Bahasa Melayu di peperiksaan Pentaksiran Tingkatan 3 (PT3) yang bermula pada hari ini. - Foto Aswadi Alias

Warga SMKSS termasuk guru-guru dan kakitangan mengucapkan kepada semua pelajar tingkatan tiga semoga berjaya menjawab peperiksaan yang bakal diadakan selama tiga hari bermula pada hari ini.

Print
PDF
11
Oct

Hari Sukan Negara Peringkat Sekolah

Hari sukan negara

Sambutan Hari Sukan Negara ini merupakan suatu inisiatif Kementerian Belia dan Sukan di mana ia adalah satu langkah pro aktif didalam proses transformasi ke arah mencapai hasrat menjadikan Malaysia sebagai sebuah ‘Negara Bersukan’ (Sporting Nation). Oleh yang demikian, Hari Sukan Negara di jadikan agenda nasional yang selari dengan matlamat negara ke arah Wawasan 2020. 

Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Sulaiman juga tidak ketinggalan dalam meraikan sambutan ini. Antara acara yang diselitkan bagi memeriahkan sambutan ialah senamrobik. Turut diadakan ialah cabutan bertuah bagi pelajar-pelajar dan guru-guru. Sambutan ini diadakan di dataran perdana sekolah dan bermula pada jam 8pagi. Kegiatan bersifat jasmani yang dirancang juga merupakan sebahagian komponen teras pelaksanaan kurikulum sepertimana yang tersurat dalam falsafah pendidikan kebangsaan.

Senamrobik diketui oleh Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid

Hubungi Kami

SMK Sultan Sulaiman
20400 Kuala Terengganu
Terengganu Darul Iman

Tel : 09-6175315 / 09-6176221
Faks : 09-6170518

Email : teb3091@yahoo.com.my

Klik untuk Lokasi